Cas zijn eerste blog

oktober 2021

Belofte maakt schuld.

Anderhalf jaar geleden maakte ik met haar een belofte, vandaag loste ik die in. “Als papa’s plan slaagt, dan mag jij 3 wensen doen” en legde haar uit dat ze in deze reis een belangrijke inspiratiebron en baken voor me is. Altijd. Ze voelde me, 6 jaar jong, maar aarzelde geen moment en zei: “naar de dierentuin, naar de bioscoop en op de terugweg McDonalds”.

Vorige week vrijdag markeerde de lancering van die supermooie, waardevolle website, peer-video’s en meer dat het plan meer dan is geslaagd en het vertrekpunt is voor veel verandering en verbetering voor type 1 diabetes. Ik legde die dankbaarheid en trotsheid met emotie aan haar uit. Ze voelde me weer en begrijpt, niet detail, dat de missie iets belangrijks en goeds is en daarom gewoon trots is op haar papa.

En dat inlossen dat deden we vandaag en we maakte er ook maar gelijk een ‘ja-dag’ van. Vandaag loste ik na 1,5 jaar 2 van de 3 wensen van deze kleine grote rots in! Blijdorp werd weliswaar Efteling en op de terugweg…

Het was alom een ware sprookjesachtige dag met ontlading, onwijs veel plezier en veel misselijkheid, want ik, ik zei vandaag geen nee. Vandaag zei ik “ja” en ben ik mooie herinneringen rijker en voel me gezegend terwijl ik dit schrijf en de dag rustig afsluit.

Ps. Op één ding zei ik wel “nee”, je kunt wel raden waarop.

2021-11-11T13:14:44+01:00
De + staat voor het beste eruit halen
en leren omgaan met de minpunten
Met anderen die je echt snappen
en zo uitvinden wat er wel kan
De + staat voor jou en mij opgeteld
helpen, praten, horen, zien, doen
en vooral voor elkaar krijgen
Op weg worden geholpen
met een groep waar jouw belang voorop staat
De + staat voor delen
als een team
om zo de + in elkaar naar boven te halen
Doorgaan tot we allemaal
beperkingen kunnen omvormen tot + punten
De + staat voor een optelsom
van gelijkgestemden en een enorme drive
om het beste eruit te halen
De + staat voor alles bij elkaar
een betere uitkomst
Diabetes+
Plus je mee
Ga naar de bovenkant