Blog van Cas | week 47

november 2021

“Hoi Cas, je kent mij niet en ik jou eigenlijk ook niet.. maar wat ik wel weet is dat dankzij jou Diabetes+ is ontstaan en daarvoor wil ik even zeggen: dankjewel!!

Sinds ik jullie volg, gaat er een wereld voor me open. Zo kende ik de regels voor de CGM helemaal niet, wist ik niet dat je zomaar kon overstappen naar een andere zorgverlener en noem maar op. Mijn vuurtje is dankzij jullie aangestoken om beter voor mezelf te zorgen.

DiabetesPlus richt zich echt op ons, de mensen met DT1. En dat voelt als een warme hand op mijn schouder.

Zo ben ik mee geweest met de retraite die jullie met Bas Amijs hebben georganiseerd (daar hoorde ik ook jouw naam vallen) en wauw dat was echt fantastisch. Keep up the good work want dat doen jullie zeker!!!

Groetjes Roos”

Het werd 3x keer kippenvel en een traan van blijdschap op één dag, want voordat de klok 09:00 uur sloeg, werd ik geraakt door Leonie Annevelink-Slooijer. In haar video tipte ze met de mooiste woorden DiabetesPlus. En niet veel later postte mijn oud-collega Bert Verstraete uit België, zelf met kinderen met type 1, een prachtig bericht dat me na 16 jaar recht in het hart raakte. 

Bert schreef:

“Hoi Cas, Ik herinner me die dagen van jouw diagnose nog goed, we hebben toen een aantal keer met elkaar gepraat op het werk, ik vanuit mijn ervaring binnen mijn gezin, jij vanuit je diagnose, … Je mag eigenlijk best wel enorm trots zijn op wat je hier doet. Ik vind het echt bijzonder knap hoe je als mens er veel sterker uitgekomen bent! Voor mij ben je een voorbeeld voor iedereen die op een bepaald moment zo’n erg moeilijke diagnose krijgt!“

Het berichtje van Roos topte de dag af.

Lieve mensen, iedereen die ons steunt of een warm hart toedraagt, met type 1 in aanraking is of nog komt, ik ben zooo dankbaar. Zo ontiegelijk dankbaar voor hetgeen wij in beweging hebben gebracht en samendoen. Ik ben voldaan leeg. Trots. Mega. En hierdoor strijdlustiger dan ooit.

Dus dank júllie wel. Voor mij en dan spreek ik ook voor Loes en Wietske, geen dank hoor, vooral heel heel graag gedaan! Hier doen we het elke dag voor. Het beste eruit halen, met en voor type 1.

Met liefde en dank.

Cas

Ps. Op de foto het ZonderSuiker-plan, waarmee het allemaal in 2006 begon…