Wietske haar eerste blog

oktober 2021

Lieve mensen,

Het eerste blog op onze nieuwe website is voor mij. Wauw wat een eer en wat is het een feest om aan jullie allemaal onze website te mogen laten zien, iets waar wij achter de schermen zeer intensief mee bezig zijn geweest. De Academy, PompBuddy, de boekenlijst, de kalender en zoveel meer, hoe gaaf.

Trots ben ik, super trots. Op Cas, op Loes op mijzelf, op al die vrijwilligers die ons zo intens aan het helpen zijn. Zelfs onze website is mede gebouwd door 2 van onze vrijwilligers, voor ons echte helden! En ook de hulp en support die we krijgen van bedrijven in het diabeteswereldje, maar ook daarbuiten. Geweldig.

En ze helpen ons, omdat ze dezelfde passie voelen waarmee Cas+Loes+ik mee zijn begonnen. Eén plek speciaal voor type 1 diabetes. Want jongens, echt. De tijd is daar dat we nu oprecht en echt laten zien wat type 1 diabetes is en wat er nodig is.

En wat er nodig is, is een lange lijst, maar ik wil hier graag de link maken naar onze actie #plasticdiabetessoep. Want onze wereld gaat bijna ten onder aan ons plastic afval….

Ongewild dragen wij type 1’ers daar ook aan bij, maar wij voelen dat het anders kan en moet. Vandaar dat wij de actie #plasticdiabetessoep zijn gestart om inzichtelijk te krijgen over hoeveel diabetes afval het nu eigenlijk gaat. En dankzij jullie foto’s en verhalen weten we nu dat het veel is, te veel. Gesprekken met de industrie staan gepland.

En hoe mooi is het dat het Ministerie van VWS onze actie ook heeft gezien. We zijn zelfs genomineerd voor de Publieksprijs die wordt uitgereikt tijdens het Congres Duurzame Zorg op 7 oktober a.s.. Hoe tof is dat!

Wij zijn onwijs trots dat we met Diabetes+ dit onderwerp op de kaart zetten én dat we het eerste patiënten initiatief zijn dat zich bij de Green Deal Duurzame Zorg heeft aangesloten. Samen maken we het verschil, dat blijkt maar weer!

En dat is wat we willen, samen, met elkaar.

Ik heb dit jaar 38 jaar type 1 diabetes en wat realiseer ik mij hoe fijn ik het had gevonden als ik eerder een plek als Diabetes+ had gehad. Een plek waar ik werd gezien en gehoord mét mijn type 1 diabetes. Ik had het niet, maar heb het nu wel. En wij hopen er voor veel van jullie te mogen zijn.

Liefs,

Wietske

2021-11-08T12:43:16+01:00
De + staat voor het beste eruit halen
en leren omgaan met de minpunten
Met anderen die je echt snappen
en zo uitvinden wat er wel kan
De + staat voor jou en mij opgeteld
helpen, praten, horen, zien, doen
en vooral voor elkaar krijgen
Op weg worden geholpen
met een groep waar jouw belang voorop staat
De + staat voor delen
als een team
om zo de + in elkaar naar boven te halen
Doorgaan tot we allemaal
beperkingen kunnen omvormen tot + punten
De + staat voor een optelsom
van gelijkgestemden en een enorme drive
om het beste eruit te halen
De + staat voor alles bij elkaar
een betere uitkomst
Diabetes+
Plus je mee
Ga naar de bovenkant