De ouders van Loes

11 juni 2021

Zaterdag 24 januari 2004. Loes komt thuis van haar stage in Valencia, waar ze een geweldige tijd heeft gehad. Op het vliegveld in Brussel wil je eerst nog wat drinken voordat we naar huis rijden. Later vertel je ons dat je al de hele week veel gedronken hebt. Op zondag heb je al de hele dag last van hoofdpijn en je drinkt weer regelmatig wat. ’s Avonds wil je vanwege de hoofdpijn nog even gaan wandelen. Het valt ook nu weer op dat je veel wil drinken, waarop ik als vader zeg: “Je kon wel diabetes hebben.” Dinsdagmorgen ga je naar de huisarts, maar omdat je al gegeten had konden ze geen nauwkeurige meting doen.

Woensdagmorgen terug en toen bleek dat de suikerspiegel veel te hoog was. De huisarts heeft toen direct een afspraak gemaakt in het ziekenhuis. Je kon daar meteen terecht en ’s middags kwam je met een tas vol diabetesspullen thuis en moest je direct gaan spuiten. Je vriend Remco heeft dan al de hele middag gegoogeld over diabetes.

Loes komt dan in een roller-coaster terecht. In Maastricht weer alleen op een kamer, afstuderen en diabetes managen. Ga er maar aan staan.
Veel zorgen voor ons. Je studeert af en doet de diabetes erbij. Pas daarna begint de diabetes een beetje in te dalen.

In de loop der jaren heb je met veel ups en downs moeten dealen. En wij als familie proberen je zoveel mogelijk tot steun te zijn, maar je moet het zelf doen. Gelukkig heb je ook heel veel steun van Remco. Naast je verschillenden banen in het bedrijfsleven ga je ook nog beginnen als weddingplanner. Jij laat je niet klein krijgen door je diabetes. Ook daar kom je jezelf vaak tegen, maar dit doe je toch maar tien jaar lang. Chapeau Loes.

In de loop der jaren zet je stappen van spuit naar pomp en om zwanger te mogen worden, krijg je een sensor. Dit is misschien wel de grootste uitdaging. Maar het is je, met veel moeite en ups en downs, gelukt om 2 gezonde jongens op de wereld te zetten. Voor ons was dat ook een spannende tijd. Had je toen maar het systeem gehad van het “loopen”.

Na tien jaar weddingplannen, vind je het tijd worden om je helemaal in te zetten voor diabetespatiënten. Je begon met het schrijven van boeken, maakt al jaren diabetes tv, houdt lezingen en maakt podcasts. En nu Diabetes+. Wat een verschil met 17 jaar geleden. Van een ziekte waarvoor je zelf heel veel hebt moeten uitvinden, je nu inzetten om mensen te helpen waar je maar kunt.

We zijn trots op jou.
Papa en mama

2021-09-28T19:11:11+02:00
De + staat voor het beste eruit halen
en leren omgaan met de minpunten
Met anderen die je echt snappen
en zo uitvinden wat er wel kan
De + staat voor jou en mij opgeteld
helpen, praten, horen, zien, doen
en vooral voor elkaar krijgen
Op weg worden geholpen
met een groep waar jouw belang voorop staat
De + staat voor delen
als een team
om zo de + in elkaar naar boven te halen
Doorgaan tot we allemaal
beperkingen kunnen omvormen tot + punten
De + staat voor een optelsom
van gelijkgestemden en een enorme drive
om het beste eruit te halen
De + staat voor alles bij elkaar
een betere uitkomst
Diabetes+
Ga naar de bovenkant