Het verhaal van Eliane

februari 2022

Mijn naam is Eliane Monteiro en ik heb nu 13 jaar type 1 diabetes. De helft van mijn leven geen diabetes en de andere helft wel. Zo’n raar idee!

Ik zag de post van Wietske haar diabetesbuik. Wat stoer, mooi en ontroerend! Dit inspireerde mij om ook mijn buik met jullie te delen. Een buik die al veel naalden, operaties en buisjes heeft moeten doorstaan. Veel katheters en operaties die mijn leven veranderden en dus blijvend waren.

En iets wat altijd op die buik zat tijdens deze belevenissen, waren mijn vertrouwde infuus en pomp, waarvan ik hoop dat deze NIET levenslang zijn. Daar ga ik voor en hoop ik op!

In mijn buik draag ik een urostoma, een gaatje in de navel waardoor ik katheteriseer. Mijn Urostoma is volop in gebruik, maar door complicaties eventjes rust d.m.v. een katheter erin. Hij wordt vergezeld door mijn insulinepomp en sensor. AL-TIJD mijn vriend en vijand aan mijn zijde. Wat hoop ik dat mijn ‘vriend’ en ik ooit van elkaar zullen scheiden!

Een buik verandert met je mee, een insulinepomp verandert met je mee qua verbeterde technologie en ook de diabetes verandert met je mee.

Hele lieve groetjes,

Eliane Monteiro

2023-03-21T08:19:24+01:00
De + staat voor het beste eruit halen
en leren omgaan met de minpunten
Met anderen die je echt snappen
en zo uitvinden wat er wel kan
De + staat voor jou en mij opgeteld
helpen, praten, horen, zien, doen
en vooral voor elkaar krijgen
Op weg worden geholpen
met een groep waar jouw belang voorop staat
De + staat voor delen
als een team
om zo de + in elkaar naar boven te halen
Doorgaan tot we allemaal
beperkingen kunnen omvormen tot + punten
De + staat voor een optelsom
van gelijkgestemden en een enorme drive
om het beste eruit te halen
De + staat voor alles bij elkaar
een betere uitkomst
Diabetes+
Ga naar de bovenkant