Het verhaal van Ivanka

december 2021

Onze zoon Joulz was net drie toen hij diabetes kreeg. Het begon met heel veel dorst en ik dacht direct aan diabetes. Nadat we zijn bloed hebben laten checken bij de huisarts, konden we direct door naar het ziekenhuis. Helaas… diabetes type 1 was vanaf die dag een feit.

In het ziekenhuis werd ook direct geprikt op andere auto-immuunziekten. Een maand na de diagnose kwam daar ook nog eens coeliakie bij. Onze wereld stond even op z’n kop. Wat een spanningen in het begin! Mijn man en ik wilden het allebei graag goed doen, maar mijn man is praktisch ingesteld en ik ben meer een gevoelsmens. Dikke tranen, want mijn man deed wat hij moest doen (prikken, etc.) en ik wilde onze zoon beschermen tegen al deze nieuwe nare dingen. Het heeft ons even gekost om hiermee om te gaan. Ieder kreeg uiteindelijk zijn eigen rol en deed waar hij/zij goed in was en dat gaf verlichting. Inmiddels zijn we 6 jaar verder en gaat alles van een leien dakje. Al blijft de zorg voor een kind met diabetes natuurlijk altijd spannend. En dan heb ik het met name over loslaten (op school, op de BSO, op partijtje, spelen bij een vriendje, etc.) Ik vind het nog steeds lastig om de zorg aan anderen toe te vertrouwen.

Joulz heeft sinds vorig jaar een nieuwe pomp, de 780G van Medtronic. En wat een verademing is dat! We kunnen Joulz nu op afstand volgen en dat geeft Joulz meer vrijheid en ons meer rust. Joulz kan nu makkelijker bij vriendjes spelen en als hij moet voetballen, hoeven we hem niet elke keer meer naar de kant te roepen. Daarnaast blijven zijn waardes veel stabieler door de auto-correctie functie, met een mooie HbA1C als resultaat. Deze pomp zou voor alle kindjes beschikbaar moeten zijn!

2021-12-13T19:48:09+01:00
De + staat voor het beste eruit halen
en leren omgaan met de minpunten
Met anderen die je echt snappen
en zo uitvinden wat er wel kan
De + staat voor jou en mij opgeteld
helpen, praten, horen, zien, doen
en vooral voor elkaar krijgen
Op weg worden geholpen
met een groep waar jouw belang voorop staat
De + staat voor delen
als een team
om zo de + in elkaar naar boven te halen
Doorgaan tot we allemaal
beperkingen kunnen omvormen tot + punten
De + staat voor een optelsom
van gelijkgestemden en een enorme drive
om het beste eruit te halen
De + staat voor alles bij elkaar
een betere uitkomst
Diabetes+
Ga naar de bovenkant