Het verhaal van Ronnie

15 februari 2021

Van mijn 29-jarige bestaan op deze planeet, heb ik er maar 6 mogen beleven zonder diabetes type 1. Het mag dus duidelijk zijn: ik weet niet hoe het is om zónder te leven. Toch heb ik pas in de meest recente jaren geleerd dat diabetes ontzettend veel kan brengen. Kennis over gezondheid, mijn geest en wat voor mij écht belangrijk is in het leven.

Begrijp me niet verkeerd: ik heb ook zat momenten van frustratie, verdriet en angst door lage of hoge bloedsuikers en de mogelijke gevolgen hiervan. Maar als dit gebeurt ben ik me bewust van deze gedachten. Ik realiseer me dat het mijn hersenen zijn die deze gedachten vormen. Dat geeft me vaak het inzicht, vertrouwen en de kracht om mijn gedachten te hervormen. Om er zo (weer een beetje) sterker uit te komen. Want dat is wat diabetes doet: het maakt je sterker.

Ronnie van der Linden

2021-09-27T06:44:28+02:00
De + staat voor het beste eruit halen
en leren omgaan met de minpunten
Met anderen die je echt snappen
en zo uitvinden wat er wel kan
De + staat voor jou en mij opgeteld
helpen, praten, horen, zien, doen
en vooral voor elkaar krijgen
Op weg worden geholpen
met een groep waar jouw belang voorop staat
De + staat voor delen
als een team
om zo de + in elkaar naar boven te halen
Doorgaan tot we allemaal
beperkingen kunnen omvormen tot + punten
De + staat voor een optelsom
van gelijkgestemden en een enorme drive
om het beste eruit te halen
De + staat voor alles bij elkaar
een betere uitkomst
Diabetes+
Ga naar de bovenkant