Diabetes+

Woensdag
1 december

Lancering van iets heel tofs! Waar? Website, socials D+.
Diabeter

Woensdag
1 december
19.30-20.15 uur

De druk op verbreding van CGM vergoeding moeten we blijven zetten.
Hoe meer aandacht voor dit onderwerp dus hoe beter.
Aan de orde komen o.a. nieuwe wetenschappelijke onderzoeken en de uitkomsten van de 780G gebruikers die bij Diabeter onder behandeling zijn.
Want hoe doen de pubers het met zo’n systeem?
IGTV / INSTALIVE

Donderdag
2 december
12:30-13.00

Insta Live met Mariska van Walstijn

Insta Live. Wietske gaat in gesprek met Mariska van Walstijn. Mariska is vrijwilliger bij Diabetes+ en zij heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de opnames van nieuwe video’s voor onze Academy. Hoe heeft zij dat ervaren?

En hoe is het om vrijwilliger bij Diabetes+ te zijn? Nieuwsgierig geworden? Kijk mee!

JDRF

Donderdag
2 december

Technologie speelt een grote rol bij type 1 diabetes. Denk aan de glucosemeter, insulinepen, glucosesensor of insulinepomp: allemaal zijn ze ontstaan door technologische ontwikkelingen. Tijdens JDRF MedTech op 2 december 2021 gaat het over type 1 diabetes en technologie. We hebben een interessant hoofdprogramma met verschillende sprekers en laten verschillende partijen aan het woord over innovatie en technologie. Na deze avond ben je op de hoogte van technologie nu én wat we kunnen verwachten in de toekomst

IGTV / INSTALIVE

Donderdag
9 december
12:30-13.00

Insta Live met Nicole Oerlemans

Insta Live. Wietske gaat in gesprek met Nicole Oerlemans. Nicole is vrijwilliger bij Diabetes+, heeft zelf al jaren type 1 diabetes en werkt bij 4Kids2tell. Een prachtige organisatie met als kern:  ‘Zorgen dat, in plaats van zorgen voor’. Benieuwd wat 4 kids2tell kan doen voor gezinnen met een kind met type 1 diabetes? Kijk en luister mee!
IGTV / INSTALIVE

Maandag
13 december
20.00-20.30

Insta Live met Novo Nordisk

In het kader van onze actie #plasticdiabetessoep gaat Wietske in gesprek met Sandra. Sandra werkt als Patient Relations Manager bij Novo Nordisk (o.a. insuline fabrikant) in Nederland en zij gaat ons meer vertellen over de rol van duurzaamheid binnen hun bedrijf. En wat kunnen zij doen aan ons overschot aan #plasticdiabetessoep?
IGTV / INSTALIVE

Donderdag
16 december
12:30-13.00

Insta Live met Frank Snoek

Insta Live. Wietske gaat in gesprek met Frank Snoek, hoogleraar medische psychologie. Want er komt iets moois aan. Frank en zijn team gaan samenwerken met Diabetes+. MyDiamate Plus gaat het heten. We gaan in 2022 4 peer-to-peer sessies aanbieden waarin we dieper ingaan op de mentale kant van het hebben van type 1 diabetes. In deze live gaat Frank hier meer over vertellen. Ook hoor je hoe jij je aan kan melden als je hieraan mee wilt doen. Aanrader dus!

Mis je iets op de agenda? Laat het ons weten!

Kom in contact