Warm welkom!

Wat fijn dat je er bent. Misschien ken je ons nog niet, dat kan kloppen want we zijn pas live sinds 1 oktober 2021. Maar eerst, lees vooral verder, dan stellen wij ons en Diabetes+ graag aan je voor.

Wij zijn Loes, Cas en Wietske en wij hebben type 1 diabetes. Mensen met type 1 diabetes die elkaar ontmoeten, hebben vaak aan één woord genoeg. Niks te hoeven uitleggen, elkaar begrijpen en steunen, dat is de kern van Diabetes+.

Diabetes+ streeft naar een betere kwaliteit van leven voor iedereen met type 1 en alle mensen daaromheen. Of je ermee in aanraking bent, of nog komt. We zijn er voor iedereen en dat doen we door onze PompBuddy’s en SportBuddy’s, door het aanbieden van educatie in onze Diabetes+ Academy en door het organiseren van evenementen. Stuk voor stuk onderdelen waar jij in jouw spreekkamer ook baat bij hebt.

  • In 2021 wonnen wij de Publieksprijs voor de Green Deal Duurzame Zorg met onze actie #plasticdiabetessoep

  • Wij nemen actief deel in de gezamenlijke actiegroep rondom Sensorvergoeding

  • Wij geven gastcolleges aan de Hogeschool Utrecht in de opleiding voor Diabetesverpleegkundigen

  • We hebben een groot aanbod in peer-to-peer video’s en podcasts
  • Of misschien hoorde je al eens van ons via een van onze 80 vrijwilligers…

Jij doet belangrijk werk

Ons credo is: samen maken wij het verschil en daarom helpen we je graag. Als we onze krachten bundelen, komen we gezamenlijk sneller bij ons doel: een betere kwaliteit van leven voor mensen met type 1.

In deze video leggen Loes en Wietske in een paar minuten uit wat jij op diabetesplus.nl kunt vinden en jou in de spreekkamer kan helpen.

Dit hebben we ook nog voor je…

Volg ons ook op de socials

Diabetes+ bij jullie op bezoek?

Live is leuker! Interesse in een thema-avond over diabetestechnologie vanuit de optiek van de mensen met type 1 diabetes?
Stuur ons een bericht en we maken graag een afspraak!

Wil je met ons in contact komen? Heel graag. Wij zijn bereikbaar op

Loes Heijmans
Loes Heijmans
Loes (1983) is spreker en auteur over leven met type 1 diabetes. Zij kreeg de diagnose op haar 20e. Loes is een ondernemer in hart en nieren (en alvleesklier), die leerde om van haar diagnose haar beroep te maken onder andere als host van Diabetes TV en De Diabetes Podcast.

loes@diabetesplus.nl

Cas de Heus
Cas de Heus
Cas (1973) is de initiatiefnemer van Diabetes+ en ervaringsdeskundige type 1 diabetes sinds zijn 32e. Cas is een marketeer pur sang. Een dag geen idee, is een dag niet geleefd. Zijn kracht ligt in zijn visie, ‘t verbinden van mensen en bedrijven met dezelfde passie en kansen vertalen naar oplossingen.

cas@diabetesplus.nl

Wietske Wits
Wietske Wits
Wietske (1977) kreeg op haar 5e de diagnose type 1 diabetes en het is altijd haar wens geweest om iets te betekenen voor mensen met type 1 diabetes. Begonnen als maatschappelijk werkster, heeft zij inmiddels meer de twee decennia ervaring in de type 1 diabeteszorg.

wietske@diabetesplus.nl

Praktische links

Duurzaamheidstips (pdf, 108 KB)

Tips die
verduurzaming stimuleren

Diabetes+ Academy

Video, animaties, audio en meer

13 belangrijke diabetesbegrippen

Kort en duidelijk uitgelegd.
Handige, deelbare audioclips.

PompBuddy

Voor iedereen die een (nieuwe) pomp mag kiezen en persoonlijk contact wil met een ervaren gebruiker. Ook te raadplegen door diabetesteams!

SportBuddy

Voor iedereen die in beweging wil komen of al sport en daar vragen over heeft.

Boekenlijst

Alle boeken over diabetes voor jou geselecteerd.

Kalender

Alle evenementen in
diabetesland op een rij.

Verhalen

Ervaringsverhalen voor
(h)erkenning en inspiratie.

Deel deze pagina met je collega’s.
Samen maken we het verschil.