Sjanne is zwanger, deel 1 – ‘Even kennismaken’

November 2022

Voordat ik begin aan mijn allereerste blog van een serie over zwanger zijn met type 1 diabetes, wil ik me graag even voorstellen. Mijn naam is Sjanne van der Leeuw. Ik ben 27 jaar oud, getrouwd met een hele lieve man, werkzaam in de sales en momenteel 18 weken zwanger van mijn 1e kindje én ik heb type 1 diabetes sinds 2006.

Eerlijk over zwanger zijn met type 1 diabetes

De combinatie van de laatste twee dingen, zwangerschap & type 1, brachten mij in contact met Diabetes+ en zijn dan ook de aanleiding dat ik de komende tijd een aantal blogs ga schrijven over de weg naar een zwangerschap met diabetes type 1.

Maar ik ga ook mijn ervaringen delen gedurende mijn zwangerschap. Pieken en dalen, verdrietige en blije momenten, ik laat het allemaal aan bod komen. Misschien klinkt het soms wat negatief maar ik wil een zo eerlijk, realistisch en transparant mogelijk verhaal delen van mijn kant.

Op zoek naar ervaringsverhalen

Waarom ik dit doe? Ik merkte dat ik enorm op zoek was en eigenlijk nog steeds ben naar ervaringsverhalen van vrouwen die hetzelfde meemaken als ik. Het nadeel is, dat hier niet heel veel over te vinden is.

Er zijn een aantal Instagram accounts en artikelen online te vinden en Loes Heijmans heeft hier natuurlijk een boek over geschreven wat inzichten biedt. Maar ik miste actuele informatie. Deze vraag heb ik op goed geluk bij Diabetes+ neergelegd en toen kaatste de bal eigenlijk terug of ik mijn verhaal wilde delen op het platform.

En dat ga ik doen met liefde en plezier! Niet alleen om de ervaring te delen maar hopelijk ook andere vrouwen te helpen, bemoedigen en aan te moedigen om hún ervaringen uit te wisselen.

2022-11-30T14:36:47+01:00
De + staat voor het beste eruit halen
en leren omgaan met de minpunten
Met anderen die je echt snappen
en zo uitvinden wat er wel kan
De + staat voor jou en mij opgeteld
helpen, praten, horen, zien, doen
en vooral voor elkaar krijgen
Op weg worden geholpen
met een groep waar jouw belang voorop staat
De + staat voor delen
als een team
om zo de + in elkaar naar boven te halen
Doorgaan tot we allemaal
beperkingen kunnen omvormen tot + punten
De + staat voor een optelsom
van gelijkgestemden en een enorme drive
om het beste eruit te halen
De + staat voor alles bij elkaar
een betere uitkomst
Diabetes+
Ga naar de bovenkant