Het verhaal van Angélique

5 april 2021

Ik ben Angélique, 42 jaar en woonachtig in Amsterdam, samen met mijn vriend en onze zoon. Ik werk als secretaresse bij de Hogeschool van Amsterdam. In mijn vrije tijd houd ik van samen zijn met mijn gezin en familie, uit eten gaan, koken en bakken, wandelen, reizen en gezellige dingen ondernemen met mijn vriendinnen. En sinds 12 september 2018 heb ik type 1 diabetes.

Dus ik heb geluk! ‘Hoezo?’, hoor ik je denken. Wel hierom: mijn verjaardag vind ik de leukste dag van het jaar en nu vier ik twee keer mijn verjaardag -mijn geboortedag én mijn diabetesverjaardag.
Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat diabetes niet iedere dag een feest is… Inmiddels heb ik mijn diabetes omarmd en probeer ik mijn leven met diabetes zoveel mogelijk hetzelfde te leiden als de 40 jaar ervoor. Maar ik heb wel echt een leven vóór en ná de diagnose.
Ik ben natuurlijk nog een broekie in diabetesland, met mijn 2,5 jaar diabetes. Maar wat ik in die periode zeker heb geleerd is mezelf vaker op de eerste plaats te zetten. En voor iemand die altijd voor iedereen klaar wil staan, was en is dat een lastige opgave. Maar met diabetes moet je soms egoïstisch zijn. Want je moet even stoppen met wandelen als je die hypo krijgt, of je moet juíst even
gaan wandelen alsje die hyper omlaag wil krijgen. Maar tegelijkertijd probeer ik de mensen om mij heen er zoveel mogelijk bij te betrekken door er over te praten. Want aan jezelf denken is absoluut niet hetzelfde als alles alleen te hoeven doen.
Mede om die reden wil ik als vrijwilliger bijdragen aan het verder uitbouwen van Diabetes+. Ons sámen inzetten om de kwaliteit van leven voor mensen met type 1 diabetes, én de mensen om hen heen, te verbeteren.
2023-05-01T13:17:15+02:00
De + staat voor het beste eruit halen
en leren omgaan met de minpunten
Met anderen die je echt snappen
en zo uitvinden wat er wel kan
De + staat voor jou en mij opgeteld
helpen, praten, horen, zien, doen
en vooral voor elkaar krijgen
Op weg worden geholpen
met een groep waar jouw belang voorop staat
De + staat voor delen
als een team
om zo de + in elkaar naar boven te halen
Doorgaan tot we allemaal
beperkingen kunnen omvormen tot + punten
De + staat voor een optelsom
van gelijkgestemden en een enorme drive
om het beste eruit te halen
De + staat voor alles bij elkaar
een betere uitkomst
Diabetes+
Ga naar de bovenkant