Uitleg SportBuddy

Het zal je misschien bekend voorkomen:

Je wilt lekker in beweging komen, gaan sporten, maar hoe doe je dat als type 1’er? Hoe zorg je ervoor dat je niet in de  ene na de andere hypo duikt, of juist veel te hoog zit als je wil beginnen? Welke voorbereiden moet je treffen? Als je toch een hypo krijgt tijdens het sporten, hoe los je deze het snelste en fijnste op? Ga je alleen sporten of in een team en hoe pak je dat aan? 

Daar hebben wij SportBuddy voor.
Een groep echte mensen met type 1 diabetes die net als jij graag in beweging zijn en hun eigen ervaringen met jou willen delen.

Vind je het fijn om met een echte ervaringsdeskundige te mailen, bellen of te appen?

Vul dan onderstaand formulier in.

(Geef aan in welke vorm van sport/beweging jij geïnteresseerd bent en wij koppelen je graag aan een SportBuddy!)

Disclaimer

De SportBuddy’s mogen en zullen geen medische adviezen geven,
daarvoor verwijzen ze je altijd naar je eigen behandelteam.

Vakantieperiode  juli/augustus 2023

Van type 1 hebben we nooit vakantie, maar veel van onze Buddy’s gaan wel lekker met vakantie. We doen ons best je zsm te koppelen, maar dat zal soms niet per direct mogelijk zijn. We hopen op jullie begrip en wensen jullie sowieso een heerlijke zomer!

Maak kennis met de mensen die jou kunnen helpen en ondersteunen met SportBuddy

Marlieke Nijman, 1978

Diagnose type 1 sinds: 2006

Dit systeem gebruik Ik: Medtronic 780G i.c.m. CGM

Kort iets over mijzelf:

Ik wandel veel en vaak; meestal 1 tot 2uur. Omdat de combinatie diabetes/beweging toch wel ingewikkeld is, zou ik graag mensen bijstaan met tips en ervaringen. Het is zó jammer als angst je tegenhoudt te bewegen! Daarom wil ik SportBuddy zijn! Voor iedereen die wél wil, maar misschien niet durft…

Sjoerd Aerts, 1973

Diagnose type 1 sinds: 2019

Dit systeem gebruik Ik: Medtronic 780G i.c.m. CGM

Kort iets over mijzelf:

Door mijn sportverleden heb ik altijd zoveel mogelijk willen sporten waar dat mogelijk was. Ik zwem drie keer in de week anderhalf uur. Trek baantjes mee met de triathlon groep. In het beging was het echt zoeken hoe dit nu goed te doen. Heb het nu goed op orde en het sporten hoort bij mijn wekelijkse routine. Ik help je graag en vertel waar ik tegenaan liep.

Art Vodegel (1970)

T1D sinds 2002

Pen/CGM

Kort iets over mijzelf:

Hardlopen, High Intensity Interval Training, tennis, snowboarden.

Waarom? Sport is zo re-te belangrijk voor T1D’ers.

En hulp door T1D’ers ook.

Daarom!

Tjerk Heijmens Visser, 1974

Diagnose type 1 sinds 1982

Dit systeem gebruik je: Tandem Tslim2 Control IQ en Dexcom G6

Kort iets over mijzelf:

Wintersport is voor mij het hoogtepunt van het jaar, nu vooral snowboarden. Omdat dit een sport is die je waarschijnlijk niet regelmatig doet, is het lastig om je hierop in te stellen. Maar die wintersport is natuurlijk wel een moment waar je van wilt genieten. Doordat ik hier veel ervaring mee heb, wil ik jullie als SportBuddy graag helpen om het maximale plezier uit dat weekje wintersport te halen.

Anton Schaddelee

Diagnose type 1 sinds: 18 september 1980

Dit systeem gebruik Ik: Medtronic 670G pomp met de FSL 2

Kort iets over mijzelf:

Mijn grootste passie is tennis al vanaf mijn vierde en ben er in de 41 jaar achter gekomen hoe en wat je moet doen met diabetes en tennis dus een aardige kenner zou ik zeggen ook al besef ik mij dondersgoed dat iedere diabeet net even anders kan en zal reageren.

De reden dat ik dit wil doen is dezelfde reden waarom ik mij bij DiabetesPlus heb aangesloten
en ik naar mijn idee veel voor andere diabeten kan betekenen gezien mijn ervaringen zowel positief als negatief.

Suzan van Loenen, 1997

Diagnose type 1 sinds: december 2005

Dit systeem gebruik ik: de Medtronic Minimed 780G incl. G4

Kort iets over mijzelf:

Ik volleybal wekelijks vanaf mijn vijfde, sinds een aantal jaar is beachvolleybal hier in de zomerperiode bij gekomen. Ik wandel veel, heb een tijd lang fitness gedaan en doe sporadisch een yogalesje.

Blijke Janssen 1972

Diagnose type 1 diabetes sinds: 2021

Dit systeem gebruik ik: insuline pennen met de FSL 2

Kort iets over mijzelf:

Mijn sport is mountainbiken. Toen ik mijn diagnose type 1 diabetes kreeg was een van de eerste gedachten die ik had: kan ik met type 1 nog wel fietsen? Met een beetje experimenteren bleek het prima te gaan.  Ik vertel jou graag hoe het mij lukt om met mooie glucosewaarden te mountainbiken.

Rianne Blaauboer

28 juli 1987

Diagnose type 1 sinds 27 december 2001

Op dit moment gebruik ik de pen (novorapid en levemir en totaal 4x spuiten), maar ik ga zeer binnenkort over op de Omnipod

Kort iets over mijzelf:

Van beroep ben ik gymdocente en eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Van jongs af aan al gek op sport. Zowel kijken als doen. Ook nadat, op 14-jarige leeftijd de diagnose diabetes type 1 gesteld werd, kon ik de draad weer redelijk snel oppakken.

Ik houd van sporten in teamverband, maar ook van hardlopen, tennissen en wielrennen. In de winter reis ik af naar Oostenrijk om lekker te snowboarden of te skiën. Diabetes heeft mij nooit in de weg gezeten, maar is natuurlijk soms echt wel even lastig. Aangezien ik in mijn werk soms merk dat kinderen structureel met hoge bloedglucosewaardes zitten, ben ik gestart met het ontwikkelen van een app genaamd Diabeweeg. Deze app stimuleert kinderen met diabetes en hun vriendjes om meer te bewegen. De app bevat beweegchallenges en daarmee kun je levels uitspelen. Mocht je meer willen weten over Diabeweeg, neem gerust een kijkje opwww.diabeweeg.nl of https://www.instagram.com/

Laura de Rond, 1994

Diagnose type 1 sinds: 2014

Omnipod met FGM

Kort iets over mijzelf:

In mijn vrije tijd wandel ik veel. Tijdens vakanties ga ik met mijn vriend de bergen in, waarbij we het liefste huttentochten maken. Daarnaast ben ik sinds 2 jaar gaan tennissen en wielrennen. Sporten in combinatie met diabetes type 1 is soms lastig te combineren. Daarom wil ik graag mijn ervaring die ik heb opgedaan en nog steeds opdoe delen met anderen. Zo wil ik het voor iedereen met diabetes type 1 mogelijk maken om in beweging te komen! Van elkaar kunnen we leren, elkaar motiveren en vertrouwen creëren.

Disclaimer

De SportBuddy’s mogen en zullen geen medische adviezen geven,
daarvoor verwijzen ze je altijd naar je eigen behandelteam.