Het verhaal van Esther

26 april 2021

Wat betekent het voor mij om met Diabetes Type 1 te leven? Een mooie vraag die mij zeker even aan het denken zetten. Mijn eerste reactie was het hoort nu eenmaal bij mij, een keuze is er niet. Eigenlijk doe ik alles wat ik voorheen ook deed, met uitzondering van een marathon lopen en heel intensief sporten, dat krijg ik niet zo goed geregeld.

Het belangrijkste is dat ik nog steeds mijn dromen volg. Zo’n 1,5 jaar geleden heb ik de diagnose T1D gekregen, een zeer vervelende en bij mij vooral medische periode. Maar ik volg nog steeds mijn dromen! Een wens was altijd om een tijdje in het buitenland te werken en nog geen jaar later zat ik in Zwitserland.

Er zijn geen dingen die ik echt laat wegen T!D, maar het speelt op elk moment van de dag een rol in mijn leven. Het is iets waar je altijd rekening mee moet houden. Dat maakt het wel eens lastig. Zomaar even de deur uit gaan om een stuk te wandelen, te sporten of iets anders kan best, maar ik moet er daarvoor al wel rekening mee houden. Hoeveel actieve insuline draag ik mee, heb ik voldoende gegeten etc.? Het maakt voor mij dat het hele spontane eraf is, omdat je veel meer moet plannen.

Ik heb het geluk dat ik vanaf de diagnose een FGM heb en zelf een MiaoMiao heb aangeschaft waardoor ik elke 5 minuten een update van mijn bloedwaarde zie op mijn horloge. Iets wat ik ontzettend fijn vind en waardoor ik vaak op tijd actie kan ondernemen. Sinds de diagnose wandel ik veel, onze hond moest er in het begin even aan wennen maar is er nu gelukkig helemaal blij mee.

Op dit moment mag ik niet klagen, mijn suiker is redelijk goed geregeld, wat de toekomst brengt weet ik niet. Maar zolang ik voldoende beweeg en gezond eet gaat het voor nu redelijk goed en daar geniet ik dan ook van.

2021-09-28T18:07:01+02:00
De + staat voor het beste eruit halen
en leren omgaan met de minpunten
Met anderen die je echt snappen
en zo uitvinden wat er wel kan
De + staat voor jou en mij opgeteld
helpen, praten, horen, zien, doen
en vooral voor elkaar krijgen
Op weg worden geholpen
met een groep waar jouw belang voorop staat
De + staat voor delen
als een team
om zo de + in elkaar naar boven te halen
Doorgaan tot we allemaal
beperkingen kunnen omvormen tot + punten
De + staat voor een optelsom
van gelijkgestemden en een enorme drive
om het beste eruit te halen
De + staat voor alles bij elkaar
een betere uitkomst
Diabetes+
Ga naar de bovenkant